Yölentokurssi (NF) lokakuussa

Aeropole järjestää yölentokurssin lokakuussa 2015. Kurssi koostuu teoria- ja lento-osasta.

Teoriaosa pidetään Malmin lentokentällä (EFHF) 19.10.2015 kello 15-20.

Kuopiossa järjestetään yölentoleiri 22.-25.10. ja 29.10.-1.11. tai sopimuksen mukaan. Lentokoulutus voidaan suorittaa myös oman aikataulun mukaan Malmilla, Jyväskylässä tai Kuopiossa.

Kurssihinta 2 285 EUR (DA40NG G1000), sis. alv. 24%. Pelkkä teoriaosa: 285 EUR.

Sinun tarvitsee vain suorittaa lyhyt teoriakoulutus ja vähintään viiden lentotunnin edestä lentokoulutusta saadaksesi lupakirjaasi tuon uuden lyhenteen “NF(A)”. Lentokoetta ei vaadita, vaan pelkkä kurssin suorittaminen riittää. Toisin kuin monien muiden kelpuutusten kohdalla, yölentokelpuutusta ei tarvitse uusia, vaan se on kertakaikkinen.

Yölentokelpuutus oikeuttaa lentämään pimeällä näkölentosääolosuhteissa (VFR, Visual Flight Rules), eli yöllä mutta edelleen erossa pilvistä. Yöllä lentäminen on selvästi vaativampaa kuin päivä-VFR-lentäminen, ja siinä onkin tiukemmat sääminimivaatimukset. Yölentokelpuutus helpottaa etenkin matkalentojen lentämistä, sillä se sallii viivästykset ja suunnitelman muutokset ilman, että joutuisit pimeän takia perumaan suunnitelmasi. Jos tähtäät ammattilentäjäksi, on yölentotaito välttämättömyys.

Aeropolella voit lentää yölentokelpuutuksesi lasiohjaamolla (Garmin G1000) tai perinteisin lentomittarein — valintasi mukaan! Järjestämme Sinulle myös tarvittaessa lisäkoulutusta mittarilennosta (lento pelkkien lentomittarien avulla ilman näköyhteyttä maahan tai ulos).

Lisätietoa leireistä ja yölentokelpuutuksesta: 
Ville Kaaronen, lennonopettaja
ville.kaaronen@aeropole.fi