Aeropole mukana Lappeenrannan Ilmailupäivillä 31.7.2021

Aeropole osallistuu Lappeenrannan Ilmailuyhdistyksen järjestämään ilmailupäivään lauantaina 31.7.2021! Tapahtumaan osallistuu Aeropolen henkilökuntaa sekä nykyisiä opiskelijoita, jotka kertovat mielellään ammattilentäjäksi opiskelemisesta sekä kouluun hakemisesta. Mukana maanäyttelyssä on myös lippulaivakonetyyppimme, kaksimoottorinen Diamond DA42, joka lentää sään salliessa myös näytöksessä.

Tapahtuma järjestetään Lappeenrannan lentoasemalla lauantaina 31.7.2021 klo 12.00–17.00. Toivomme tapaavamme monta tulevaa lentäjää sekä ilmailuhenkistä yleisöä!

A-UPRT-teoriakurssi 30.7.2021

Järjestämme seuraavan A-UPRT-teoriakurssin perjantaina 30.7.2021 klo 10:00-18:00 toimitiloissamme Vantaan Aviapoliksessa. Käytännön lentokoulutus sovitaan erikseen jokaisen oppilaan kanssa.

A-UPRT-kurssi sisältää viisi tuntia teoriakoulutusta ja kolme tuntia käytännön lentokoulutusta opettajan kanssa. Kurssi on pakollinen kaikille ammattilentäjille ennen osallistumista ensimmäiselle tyyppikurssille. Aeropolen kokeneet opettajat ja moderni kalusto varmistavat, että oppiminen on turvallista, hauskaa ja hyödyllistä!

Kurssin hinta on 2 795 EUR (sis. ALV), kattaen sekä teoriakoulutuksen että käytännön lennonopetuksen.

Ilmoittaudu viimeistään maanantaina 26.7. ottamalla yhteyttä. Varmista oma paikkasi ilmoittautumalla mahdollisimman nopeasti! Voit kysyä mahdollisuutta myös etäosallistumiseen.

Seuraava A-UPRT-teoriakurssi 16.6.2021

Järjestämme seuraavan A-UPRT-teoriakurssin keskiviikkona 16.6.2021 klo 13:00-19:00 toimitiloissamme Lahti-Vesivehmaan lentokentällä. Käytännön lentokoulutus sovitaan erikseen jokaisen oppilaan kanssa.

A-UPRT-kurssi sisältää viisi tuntia teoriakoulutusta ja kolme tuntia käytännön lentokoulutusta opettajan kanssa. Kurssi on pakollinen kaikille ammattilentäjille ennen osallistumista ensimmäiselle tyyppikurssille. Aeropolen kokeneet opettajat ja moderni kalusto varmistavat, että oppiminen on turvallista, hauskaa ja hyödyllistä!

Kurssin hinta on 2 795 EUR (sis. ALV), kattaen sekä teoriakoulutuksen että käytännön lennonopetuksen.

Ilmoittaudu viimeistään perjantaina 11.6. ottamalla yhteyttä. Varmista oma paikkasi ilmoittautumalla mahdollisimman nopeasti! Voit kysyä mahdollisuutta myös etäosallistumiseen.

Seuraava MEP-teoriakurssi 2.6.2021

Järjestämme seuraavan MEP (land) -teoriakurssin keskiviikkona 2.6.2021 klo 08.30–16.30 Tampere-Pirkkalan toimipisteessämme. Voit kysyä myös mahdollisuutta osallistua etäyhteyden välityksellä!

Teoriakurssilla perehdytään monimoottorilentämisen saloihin yleisellä tasolla, mutta kurssin aikana käydään läpi myös DA42NG-teoriaa, jotta oppilaalla on mahdollisimman hyvät valmiudet siirtyä käytännön koulutukseen. Teoriakurssin hinta on 890 EUR (sis. ALV). Käytännön lentokoulutus sovitaan oppilaskohtaisesti jokaisen omaan kalenteriin sopivaksi. Lento-osuuden hinta on 7 920 EUR (sis. ALV).

Ilmoittaudu mahdollisimman pian, mutta kuitenkin viimeistään perjantaina 28.5. ottamalla yhteyttä!

Seuraava MEP-teoriakurssi 28.4.2021

Järjestämme seuraavan MEP (land) -teoriakurssin keskiviikkona 28.4.2021 klo 09–17 Aviapoliksen toimipisteessämme (Karhumäentie 12, Vantaa). Voit kysyä mahdollisuutta osallistua myös etäyhteyden välityksellä!

Teoriakurssilla perehdytään monimoottorilentämisen saloihin yleisellä tasolla, mutta kurssin aikana käydään läpi myös DA42NG-teoriaa, jotta oppilaalla on mahdollisimman hyvät valmiudet siirtyä käytännön koulutukseen. Teoriakurssin hinta on 890 EUR (sis. ALV). Käytännön lentokoulutus sovitaan oppilaskohtaisesti jokaisen omaan kalenteriin sopivaksi. Lento-osuuden hinta on 7 920 EUR (sis. ALV).

Ilmoittaudu mahdollisimman pian, mutta kuitenkin viimeistään perjantaina 23.4 ottamalla yhteyttä!

Toimintamme laajentuu Pirkkalassa ja Vesivehmaalla, ja mahdollisuudet vain monipuolistuvat vaikka Malmilla lentotoiminta lakkaa

(Päivitetty 11.1.2021. Olemme aloittaneet käytännön lentotoiminnan siirtämisen Malmilta muihin toimipisteisiimme, siinä missä teoriakoulutus jatkuu myös pääkaupunkiseudulla ja simulaattorimme on edelleen käytössä Helsinki-Vantaalla. Toimitilojamme Helsinki-Malmilla ei ole irtisanottu, ja niissä voimme jatkaa ainakin helmikuun 2021 loppuun (teoriaopetus), vaikka lentotoiminta Malmilla lakkaisikin tammikuun loppuun mennessä.)

Aeropole harjoittaa lentokoulutustoimintaa liki kymmenellä paikkakunnalla jo nykyiselläänkin, ja vaikka lentotoiminnan loppuminen Malmilla 2021 aiheuttaakin suuria muutoksia kotimaan toimintoihimme ja tuo merkittäviä lisäkustannuksia, jatkamme lentokoulutusta sen täydessä laajudessaan koti-Suomessa, pikemminkin vain kasvaen vastaten vahvaan kotimaisen kysyntään. Muutos ei toki tule meillekään yllätyksenä, ja jo useamman vuoden olemme määrätietoisesti rakentaneet toimipisteverkostoamme, joka näin pääsee oikeuksiinsa. Vahvistamme merkittävästi toimintaamme Tampere-Pirkkalan lentoasemalla ja uutena lisänä toimipaikkoihimme meille on valmistunut huhtikuussa 2020 oma mittavan kokoinen, niin peruslentokoulutuksen kuin huoltotoiminnankin tarpeet täyttävä monitoimihalli Lahti-Vesivehmaan lentokentälle. Tampere-Pirkkalassa olemme laajentaneet tilojamme Terminaali 2:ssa. Hallinnollinen pääkonttorimme on siirtynyt Vantaan Aviapolikseen, missä meillä jo entuudestaan on simulaattorikoulutuskeskuksemme aivan juna-aseman vieressä. Helsinki-Vantaalla suorittanemme tulevaisuudessa nykyistä enemmän lentoja koulutuksen edistyneemmässä vaiheessa. Kohonneiden kustannusten aiheuttamat muutokset asiakashinnoissa pyrimme pitämään mahdollisimman maltillisina. Finavian perimät operaatiokohtaiset maksut eivät enää ole upotettavissa kurssien kokonaishintoihin, mutta annamme asiakkaillemme mahdollisuuden päästä äänestämään jaloillaan ja käyttämään pääosin muita kuin Finavian kenttiä niin halutessaan.

Toimimme jatkossakin niin lähellä pääkaupunkiseudun asiakaskuntaa, kuin mitä harjoittamamme laajuinen lentokoulutus vain sallii. Vertailussa lähikenttien välillä jouduimme sulkemaan Nummelan ja Hyvinkään pois niiden ahtauden, puutteellisen infrastruktuurin ja ympäristön asettamien rajoitusten vuoksi. Lahti-Vesivehmaalle on vain reilun tunnin ajomatka pääkaupunkiseudulta, ja kenttä tarjoaa meille hyvät kasvun mahdollisuudet — samoin kuin tietenkin myös kehittymishaluinen ja mittarilentotoiminnan hyvin mahdollistava Tampere-Pirkkala.

Nyt kurssinsa aloittavat uudet asiakkaat saavat edelleen aloittaa opintonsa Helsingissä, eikä teoriaopintojen suorittamiseksi tarvitse jatkossakaan lähteä pääkaupunkiseudulta. Käytännön lentokoulutus on vielä vuodenvaihteessa 2020-2021 mahdollista ja uudetkin asiakkaamme voivat vielä toistaiseksi aloittaa lentämisen Helsinki-Malmilla, olkoonkin että Malmin tulevaisuus on vaakalaudalla. Järjestämme kullekin Diamond Cadet- eli ammattiopintolinjamme asiakkaalle yksilöllisesti opintosuunnitelman siten, että asiakkaamme välttävät enemmät paikkakunnan vaihdokset. Käytännössä koko koulutus, mukaan lukien myös teoriaopiskelu, on jo nyt mahdollista suorittaa Tampere-Pirkkalasta käsin, vaatien vain hyvin lyhyen yksilöllisesti aikataulutettavan opintojakson Helsinki-Vantaalla. Toisaalta pääkaupunkiseudun Diamond Cadet -asiakkaiden ei tarvitse muuttaa Pirkanmaalle ennen vuotta 2021. (Kenenkään emme edelleenkään edellytä muuttavan, mutta täysipäiväisille Diamond Cadet -asiakkaillemme suosittelemme opiskeluasunnon hankkimista Pirkanmaalta tai Vesivehmaalta erikseen sovittavassa vaiheessa kunkin elämäntilanteen ja opiskelurytmin mukaan sen jälkeen kun Malmin kohtalo selviää.) Halukkaiden on mahdollista myös suorittaa Diamond Cadet -opintojen ensimmäinen vuosi Jyväskylä-Tikkakoskella jo nyt, ja sama mahdollisuus avautuu Lahti-Vesivehmaalle kevättalvella 2021. Kuopiota käytämme vain tapauskohtaisesti.

Suosittelemme joka tapauksessa asiakkaillemme lyhyttä n. 2-4 viikon opintojaksoa ulkomaisessa toimipisteessämme joko Tanskassa (Aalborg, Roskilde) tai Ranskassa (Avignon, Cannes), mikä edesauttaa lentokoulutuksen etenemistä talviaikaan, kunhan koronavirustilanne hellittää. Viime talvena matkaan lähti parisenkymmentä Diamond Cadet -asiakasta, jotka saivat ulkomailla lentämisestä arvokkaan kokemuslisän. Nyt tämä talvi on ollut koronapandemian johdosta poikkeustalvi, mutta toivomme ensi talvesta jo paljon parempaa!

Yhteenvetona tarjoamme v. 2021 alusta alkaen kotimaisen kouluttautumismahdollisuuden pääasiallisesti seuraavilla paikkakunnilla — Malmin sulkemisen aikaiset siirtymäjärjestelyt sovimme tapauskohtaisesti kun sen aika tulee:

 • Diamond Cadet -ohjelman ensimmäinen vuosi sekä kaikki moduulimuotoinen LAPL/PPL/NF-koulutus, niin teoriat kuin lennotkin (valitse yksi tai halutessasi vaikka useampikin):
  • Tampere-Pirkkala
  • Lahti-Vesivehmaa
  • Jyväskylä-Tikkakoski
 • Diamond Cadet -ohjelman toinen (viimeinen) vuosi sekä kaikki moduulimuotoinen IR/CPL/MEP-koulutus, niin teoriat kuin lennotkin:
  • Tampere-Pirkkala (varaudu lyhyisiin intensiivisessioihin Helsinki-Vantaalla)
 • Kaikki teoriaopinnot on myös mahdollista suorittaa pääkaupunkiseudulla (vielä toistaiseksi Helsinki-Malmi ja sen jälkeen Helsinki-Vantaan Aviapolis). Halutessasi voit osittaa teoriaopintosi pääkaupunkiseudun sekä ym. paikkojen tarjontaan — etäopiskelumallimme ansiosta PPL-vaiheessa läsnäolovaatimus on vain neljä (4) erillistä lauantaipäivää 3-6 kk jaksolla ja IR/CPL/ATPL/MEP-opintojenkin osalta vain kolme (3) erillistä viikkoa 4-8 kk (IR) tai 6-12 kk (CPL, ATPL) jaksolle sovitettuina.

Jos muutokset askarruttavat, ota rohkeasti yhteyttä niin keskustellaan, millainen koulutussuunnitelma olisi Sinulle mielekkän, missä asutkin!

Yksittäisen moduulikurssiasiakkaan näkökulmasta sama voidaan esittää seuraavina mahdollisuuksina v. 2021 alkaen. Varatumisemme muutokseen tarkoittaa siis suurempaa valinnanmahdollisuutta löytää Sinua lähellä oleva koulutuspaikkakunta!

 • LAPL- ja PPL-teoriat etäopiskeluna; läsnäolojaksot ovat tarjolla seuraavasti (neljä (4) erillistä lauantaipäivää, vaikka eri paikkakunnilla):
  • Helsinki-Malmi ja sen jälkeen Helsinki-Vantaa (Aviapolis), tai vaihtoehtoisesti:
  • Virtuaalisesti mutta interaktiivisesti netissä
  • Tietyt kokeet (min. 1+1 pv) on kuitenkin tehtävä valvottuina, ja niihin on mahdollisuus miltei kaikissa toimipisteissämme!
 • LAPL- ja PPL-lento-osuus on tarjolla kaikissa seuraavissa:
  • Tampere-Pirkkala
  • Lahti-Vesivehmaa
  • Jyväskylä-Tikkakoski
  • Aalborg, Tanska
  • Roskilde, Tanska
 • NF (yölentomoduuli, noin 1 viikko, josta teoria 1 pv):
  • Tampere-Pirkkala
  • Lahti-Vesivehmaa
  • Jyväskylä-Tikkakoski
  • Kuopio-Rissala leirityyppisesti pari kertaa vuodessa
  • Aalborg, Tanska
  • Roskilde, Tanska
 • Ns. tiimankeräysmahdollisuus (hour building) ja lentokoneidemme vuokraus ylipäänsä:
  • Tampere-Pirkkala
  • Lahti-Vesivehmaa
  • Jyväskylä-Tikkakoski
  • Helsinki-Vantaa (DA42NG, varauksin)
  • Aalborg, Tanska
  • Roskilde, Tanska
 • IR/CPL/ATPL-teoriat (IR ja ATPL sis. PBN-osion):
  • Helsinki-Malmi ja sen jälkeen Helsinki-Vantaa (Aviapolis), tai vaihtoehtoisesti:
  • Virtuaalisesti mutta interaktiivisesti netissä
  • Tietyt kokeet (min. 3+3 pv) on kuitenkin tehtävä valvottuina, ja niihin on mahdollisuus miltei kaikissa toimipisteissämme!
 • IR- eli mittarilentomoduuli, sis. PBN-osion (50 h, joista max 35 simulaattorissa):
  • Tampere-Pirkkala, joskin hinnan pitää alempana ja oppimistuloksia parantaa simulaattorimme käyttö Helsinki-Vantaalla (min. 2 + 8 pv); pyrimme simulaattorimahdollisuuden tarjoamaan pian myös Pirkkalassa.
  • Helsinki-Vantaa vaatien kuitenkin 15 lentotuntia eli mieluummin kaikki Malmilta tai Pirkkalasta käsin kuin Helsinki-Vantaalta (kalliimpi).
  • Aalborg, Tanska
  • Roskilde, Tanska
 • MEP- eli monimoottorikurssi, VFR-luokkakelpuutuskoulutus ml. teoriat (6 h DA42NG-lentokoneella):
  • Tampere-Pirkkala
  • Helsinki-Vantaa (kalliimpi).
  • Aalborg, Tanska (rajoitetusti)
  • Roskilde, Tanska (rajoitetusti)
 • MEP/IR- eli monimoottorimittarikurssi ym. luokkakelpuutuksen laajentamiseksi IFR-toimintaan (3 h sim + 2 h DA42NG-lentokoneella tai kaikki 5 h lentokoneella):
  • Tampere-Pirkkala, joskin hinnan pitää alempana ja oppimistuloksia parantaa käynti simulaattorissamme Helsinki-Vantaalla (vain 1 pv!); pyrimme simulaattorimahdollisuuden tarjoamaan pian myös Pirkkalassa.
  • Aalborg, Tanska (rajoitetusti)
  • Roskilde, Tanska (rajoitetusti)
 • CPL eli ansiolentäjän lupakirja (15 h IR:n haltijoille)
  • Helsinki-Malmi (niin kauan kuin lentotoiminta siellä on käytännössä mahdollista)
  • Tampere-Pirkkala
  • Lahti-Vesivehmaa
  • Jyväskylä-Tikkakoski
  • Aalborg, Tanska
  • Roskilde, Tanska

 

Seuraava A-UPRT-teoriakurssi 3.2.2021

Järjestämme seuraavan A-UPRT-teoriakurssin keskiviikkona 3.2.2021 klo 12:30-18:00 toimitiloissamme Malmilla. Käytännön lentokoulutus sovitaan erikseen jokaisen oppilaan kanssa.

A-UPRT-kurssi sisältää viisi tuntia teoriakoulutusta ja kolme tuntia käytännön lentokoulutusta opettajan kanssa. Kurssi on pakollinen kaikille ammattilentäjille ennen osallistumista ensimmäiselle tyyppikurssille. Aeropolen kokeneet opettajat ja moderni kalusto varmistavat, että oppiminen on turvallista, hauskaa ja hyödyllistä!

Kurssin hinta on 2 795 EUR (sis. ALV), kattaen sekä teoriakoulutuksen että käytännön lennonopetuksen.

Ilmoittaudu viimeistään perjantaina 29.1. ottamalla yhteyttä. Luokkahuoneessa on rajallisesti paikkoja vallitsevasta tilanteesta johtuen, joten varmista oma paikkasi ilmoittautumalla mahdollisimman nopeasti. Voit kysyä mahdollisuutta myös etäosallistumiseen!

Seuraava MEP-teoriakurssi 14.12.2020

Järjestämme seuraavan MEP (land) -teoriakurssin maanantaina 14.12.2020 klo 09–16 toimitiloissamme Helsinki-Malmin lentoasemalla. Voit kysyä mahdollisuutta osallistua myös etäyhteyden välityksellä!

Teoriakurssilla perehdytään monimoottorilentämisen saloihin yleisellä tasolla, mutta kurssin aikana käydään läpi myös DA42NG-teoriaa, jotta oppilaalla on mahdollisimman hyvät valmiudet siirtyä käytännön koulutukseen. Teoriakurssin hinta on 890 EUR (sis. ALV). Käytännön lentokoulutus sovitaan oppilaskohtaisesti jokaisen omaan kalenteriin sopivaksi. Lento-osuuden hinta on 7 920 EUR (sis. ALV).

Ilmoittaudu mahdollisimman pian, mutta kuitenkin viimeistään perjantaina 11.12 ottamalla yhteyttä!

Seuraava NF(A)-teoriakurssi

Vuoden 2020 viimeinen yölentokelpuutuksen teoriakurssi järjestetään torstaina 10. joulukuuta klo 13–18 Aeropolen tiloissa Helsinki-Malmin lentokentällä. Vallitsevan tilanteen johdosta osallistujamäärä luokassa on rajoitettu, mutta voit osallistua myös etäyhteyden välityksellä.

Teoriakurssin hinta on 285 EUR (sis. ALV). Huomioithan, että koko kurssin tulee olla suoritettuna kuusi kuukautta teoriakurssin aloituksesta. Riittää siis, että suoritat käytännön lentokoulutuksen kevään 2021 aikana! Koko NF(A)-kurssin hinta on 2 990 EUR (sis. ALV), kattaen sekä teoria- että lento-opetuksen.

Ilmoittaudu kurssille viimeistään 8. joulukuuta ottamalla yhteyttä!

Advanced UPRT -kurssi nyt saatavilla!

Täydennämme jo valmiiksi laajaa kurssivalikoimaamme A-UPRT-kurssilla, jonka nimi tulee englanninkielisistä sanoista ”Advanced Upset Prevention and Recovery Training”. Nimensä mukaisesti kurssilla harjoitellaan ennaltaehkäisemään epätavallisia lentotiloja ja tarvittaessa oikaisemaan niistä. Kurssi on pakollinen jokaiselle ammattilentäjälle ennen osallistumista ensimmäiselle tyyppikurssille.

Kurssi sisältää viisi tuntia teoriaopetusta sekä kolme lentotuntia käytännön opetusta opettajan kanssa.

Järjestämme ensimmäisen A-UPRT-teoriakurssimme tiistaina 15. joulukuuta klo 12-17 toimitiloissamme Helsinki-Malmin lentokentällä. Käytännön lennot sovitaan yksilöllisesti jokaisen oppilaan kanssa. Kokeneet lennonopettajamme sekä koulutuksessa käytettävä laadukas kalusto varmistavat, että oppiminen on turvallista, tehokasta ja hauskaa!

Kurssin hinta on 2 785 EUR (sis. ALV), sisältäen teoriakurssin sekä käytännön opetuksen. Joulukuun teoriakurssilla lähiopetuksen paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittaudu mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään perjantaina 11. joulukuuta lähettämällä meille sähköpostia tai ottamalla yhteyttä. Kysy myös mahdollisuutta etäosallistumiseen!