LAPL(A) nyt tarjolla!

Kevyiden ilma-alusten lupakirja ”Light Aircraft Pilot Licence” eli LAPL on uusin lisäys Aeropolen kurssivalikoimaan! LAPL madaltaa kynnystä omaan lentolupakirjaan, sillä minimikoulutusvaatimus on vain 30 tuntia lentoaikaa verrattuna perinteisen yksityislentäjän lupakirjan (PPL) 45 tuntiin. Teoriakoulutusavatimus on LAPL:ia varten sama kuin PPL:ää varten. Saatuasi LAPL-lupakirjan voit vaivatta jatkaa PPL-koulutuksen loppuun suorittamalla puuttuvat 15 h — sen päätöksen voit tehdä LAPL-lupakirjan saatuasi. LAPL(A) sallii enintään 3 matkustajan kuljettamisen lentokoneella, jonka maksimi lentoonlähtöpaino on alle 2 tonnia, eli käytännössä kaikilla enintään nelipaikkaisilla yleisilmailukoneilla.

Kyseessä ei ole ns. ultralupakirja, vaan LAPL oikeuttaa lentämään nimenomaan ”oikeita” lentokoneita eli tyyppihyväksyttyjä ilma-aluksia tietyin rajoituksin. Ultralentäjät huom! Aiemmasta lentokokemuksesta voi myös saada merkittävästi hyvitystä.