Malmin sulkeminen nostaisi lentokoulutuksen hintaa

Helsinki-Malmin lentoaseman toiminnan loppuminen merkitsisi Aeropole Oy:n lentokoulutustoiminnalle merkittävää muutosta, johon yhtiö on varautunut. Yhtiön kannalta paras ratkaisu olisi kentän säilyminen ilmailukäytössä. Malmin sulkeminen täysin merkitsisi huomattavaa nousua koulutuskustannuksiin, sillä yritykset pakotettaisiin siirtymään pois pääkaupunkiseudun asiakaskunnan ja koulutushenkilöstön läheltä.

Aeropolelle Helsinki-Malmin lentokentän sulkeminen merkitsisi koulutustoiminnan jakamista useammalle kotimaan paikkakunnalle jo alkaneen kansainvälistymisen lisäksi. Siirto kotimaan ainoan merkittävän asiakasvirran luota ilman uutta korvaavaa kenttää pääkaupunkiseudulla lisää kustannuksia huomattavasti, mikä tulisi heijastumaan asiakashintoihin vuodesta 2016 alkaen. Valtaosa pätevistä kouluttajista asuu pääkaupunkiseudulla. Lisäksi toimivan ilmailuklusterin pirstaloituminen nostaa kustannuksia ja merkitsee monen toimintaa tukevan yrityksen toiminnan loppumista. Tämä voi tarkoittaa jopa 40-50 % hinnannousua koulutustuotteissa.

Malmin sulkemisen toteutuessa Aeropolen yksityislentäjäkoulutus tulee jatkumaan pääkaupunkiseudun läheisyydessä. Aeropolen Jyväskylän toimipiste Tikkakoskella jatkaa toimintaansa normaalisti. Ammattilentäjäkoulutuksen lentotoiminnalle mahdollisia vaihtoehtoja ovat Helsinki-Vantaan lisäksi Tallinna sekä Etelä-Suomen suurimmat lentoasemat. Teoria- ja simulaattorikoulutus jatkuu edelleen asiakkaiden lähellä Helsingissä.

Aeropole tulee lisäksi tarjoamaan asiakkailleen mahdollisuutta suorittaa liikennelentäjäkoulutuksen käytännön lentokoulutusmoduleita muualla Euroopassa, Aeropolen laatukriteerein.

Aeropole on vuonna 2010 perustettu, yksityisomistuksessa oleva liikenne- ja yksityislentäjien koulutusta tarjoava lentokouluttaja ja liikevaihdoltaan Suomen toiseksi suurin yksityisrahoitteinen siviili-ilmailukoulutusyritys. Aeropole toimii Helsinki-Malmin ja Tikkakosken lentoasemilla.

AEROPOLE OY
Helsinki-Malmin lentoasema
www.aeropole.fi