OH-KAM käytettävissä Cannes-Mandelieun (LFMD) kentällä

Nelipaikkainen OH-KAM-koneemme siirtyi vuoden vaihteessa uuteen Ranskan toimipisteeseemme. Konetta voivat käyttää niin omat liikennelentäjäopiskelijamme kuin vuokraajatkin. OH-KAM on käytettävissä Cannesin kentällä 6.3.2017 asti. Nyt siis kannattaa viimeistään suunnitella omat lennot lämpimämmässä ilmastossa. Koneen vuokrahinta Cannesissa on edelleen sama vanha 255 €/h (sis. polttoaineen). Vuokra maksetaan normaalisti extranetin kautta. 

Briefauksen Cannesissa operoimiseen (pakollinen) saa parhaiten jo aatonaattona 23.12.2016 klo 10 Helsingissä Malmin toimipisteemme Hurricane-luokassa – tähän ei vaadita ennakkoilmoittautumista. Tässä tilaisuudessa annettava briefaus on maksuton liikennelentäjäopiskelijoille sekä niille, jotka päätyvät vuokraamaan konetta Cannesissa. Aeropole pyrkii lisäksi järjestämään paikallista tukea kentälle.

Aeropole tarjoaa laskeutumis- ja paikoitusmaksut Cannesissa. Finavian kausikorttia vastaavaa järjestelmää alueella ei ole, joten varaudu 10–30 € laskeutumismaksuihin muilla kentillä. OH-KAM:n vuokrahinta tulee hieman nousemaan aikanaan vuonna 2017, mutta Cannesissa koneelle pidetään vanha hinta 255€/h. Vuokra maksetaan normaalisti extranetin kautta, ts. positiivista saldoa voi käyttää myös siellä. Liikennelentäjäopiskelijamme eivät maksa ns. PIC-lentotunneista. MIK-jäsenet maksavat koneen vuokran oman MIK:n järjestelmän kautta. Polttoaine sisältyy hintaan ja koneelle on tilattu myös BP:n kortti.

OH-KAM:n ollessa Cannesin kentällä SE/IR-koulutus jatkuu Malmilla vuokrakoneiden turvin.

Matkustaminen Cannesiin:
Suosittelemme linjalentoja Nizzaan, mistä voi helposti vuokrata auton ja ajaa Cannesiin. Kentällä on edullinen hotelli Campanile, ja kentän lähellä (pienen automatkan päässä) melko edullinen Mimozas Resort. Majoitus Cannesin ja Nizzan alueella on talviaikaan edullisempaa kuin kesällä.

Ranskan karttoja voi ostaa myös Pilot Shopistamme aina kun joku on paikalla myymässä (eri karttojen saatavuus voi vaihdella). Voit toki tilata omasi myös netistä erinäisistä pilottitarvikkeita myyvistä kaupoista.

Jos haluat tehdä osan IR- tms. kurssistasi etelässä tammi-maaliskuun aikana, ota heti yhteyttä info@aeropole.fi.