Airbusin ennuste: lentäjätarve kasvaa yli puolella miljoonalla

Lentokonevalmistaja Airbusin laatiman Global Services Forecast -ennusteen mukaan ilmailualalle tarvitaan yli kaksi miljoonaa uutta työntekijää vuoteen 2041 mennessä, joista uusien lentäjien osuus on 585 000.

Airbusin arvion mukaan globaali matkustajamäärä tuplaantuu seuraavan 20 vuoden aikana. Lentokonevalmistaja odottaa yhdeksän miljardin vuotuisen matkustajan rajapyykin menevän rikki vuonna 2041, mikä asettaa uudet vaatimukset myös tulevaisuuden lentäjätarpeelle. Matkustajamäärän lisääntymisen lisäksi nykyisten lentäjien eläköityminen lisää tulevaa työvoimapulaa ohjaamoissa. Muutos saattaa kuulostaa ensikuulemalta melko suurelta, mutta se vastaa vain noin 3,7 %:n vuosittaista kasvua – tämä kasvuprosentti ei kuulosta enää lainkaan epärealistiselta!

Kuva: Airbus

 

Maantieteellinen jakauma ennustetun tarpeen välillä on suhteellisen tasainen. Euroopan osuus tarpeesta on noin 115 000 uutta lentäjää, sisältäen osan entisistä Neuvostoliiton alueista. Suurin tarve tulee olemaan Aasiassa, jossa ennustetaan olevan töitä 265 000 uudelle lentäjälle! Eurooppalainen lupakirja on maailmalla arvostettu, ja sen kääntäminen useimpiin maihin on hyvinkin yksinkertaista. Voimmekin olla turvallisin mielin – myös jatkossa vanhoille sekä uusille lentäjille löytyy lentokone lennettäväksi.

Siirtyminen ympäristöystävällisiin polttoaineisiin on myös korkealla eri lentokonevalmistajien prioriteettilistalla, minkä avulla varmistetaan ilmailun tulevaisuus myös jatkossa. Ensimmäiset suunnitelmat vedyllä toimivista koneista ovat jo valmiina, ja joidenkin ennusteiden mukaan matkustajat pääsevät nauttimaan nollapäästöisestä lentämisestä jo 2030-luvulla.

Kaupallinen lentoliikenne yhdistää jatkossakin perheitä ja ystäviä, antaa mahdollisuuden kokea uutta sekä toimittaa tavaroita niitä tarvitseville ihmisille. Olemme ylpeitä saadessamme olla osana tätä tarinaa ja tulevaisuuden lentoliikennettä!