Diamond DA50 RG:lle arvostettu design-palkinto

Huippuunsa hiottujen teknisten ominaisuuksien lisäksi Diamond DA50RG:n ulkonäkö ja muotoilu ovat vertaansa vailla. Diamondin yksimoottorikoneiden lippulaiva voitti arvostetun German Design Award 2023 -palkinnon, joka on design-alan arvostetuimpia kansainvälisiä tunnustuksia.

German Design Council -järjestö on palkinnut vuodesta 2012 alkaen poikkeuksellisia onnistumisia designin ja arkkitehtuurin saralla German Design Award -palkinnolla, joka on kansainvälinen ja alalla hyvin arvostettu tunnustus. Vuonna 2023 voittava tuote ilmailun, merenkulun ja raideliikenteen kategoriassa oli Diamondin DA50RG – yksi tilavimmista, polttoainetehokkaimmista, ylellisimmistä ja ympäristöystävällisimmistä yksimoottorikoneista maailmassa.

Vuosittain voittajan valitsee alan ammattilaisista koostuva tuomaristo, jotka perustelevat DA50 RG:n voittoa vapaasti suomennettuna seuraavasti:

Yksimoottorinen DA50 RG -lentokone asettaa uudet standardit suorituskyvyn, käytännöllisyyden ja luksuksen osalta. Samaan aikaan se hämmästyttää näyttävällä suunnittelukielellään, jonka vuoksi siitä ei voi erehtyä.

Diamond DA50 RG:n voimanlähteenä toimii 300 hevosvoiman Continental CD-300 -moottori, joka takaa huippuunsa hiotun suorituskyvyn myös vaativamman lentäjän tarpeisiin. Loistava suorituskyky on kuitenkin voitu yhdistää myös polttoainetehokkuuteen ja ympäristöystävällisyyteen: JET A1 -polttoainetta kuluu vain 34 litraa tunnissa. DA50 RG tarjoaa tilavan matkustamon, jonka viimeistelty sisustus ja ergonominen muotoilu on yksi German Design Award -palkinnossa huomioiduista seikoista. Tyylikkäät nahkaistuimet takaavat mukavan matkan hieman pidemmällekin, samalla kun lentäjä voi nauttia Garmin G1000 NXi -avioniikkajärjestelmän tuomasta tilannetietoisuudesta ja GFC 700 -autopilotin keventäessä työkuormaa.

Aeropole on Diamondin virallinen jälleenmyyjä Suomessa, Tanskassa ja Ruotsissa. Ota yhteyttä, mikäli oman DA50 RG:n tai muun Diamond-lentokoneen hankkiminen kiinnostaa!